Banguide över Strömsunds GK

Banguide

Från 2014 har Strömsunds Gk alternativa utslag på alla hål på röd och gul tee. Detta ger oss en bana med 18 hål då den nya sträckningen ger andra utmaningar. Mer information om detta finner du ute på golfbanan. Informationen nedan ger därför bara en ungefärlig bild över golfbanan.

1. Första hålet är en par 4 på 310 meter från gul tee. När du ställer dig på utslaget kommer du att mötas av ett böljande fairway med majestätiska tallar. På vänster sida ligger en bunker efter 180meter och vaktar för de som vill ha det "enklare" inspelet mot green. Greenen ligger utmejslad i åsen med branta kanter runt omkring och en bunker i framkant.

2. Andra hålet är en par 5 på 506 meter från gul tee. Utslaget slås ned mot en damm på vänster sida. Det idealiska är att lägga upp sig på åsen för att få ett bra andraslag på tallen på vänstersidan. Här står du sedan inför ett vägval, lägga upp eller spela mot den upphöjda greenen med en damm i fotändan. Vad du än väljer kommer du att mötas av en green som inte tar några fångar.

3. Tredje hålet är en par 3 på 92 meter. Hålet spelas mellan två höjder. Greenen vaktas av två stora tallar på varsin sida. Vänster sida på green ligger en bunker som fångar de slag som går lite snett. Greenen består av två platåer som sluttar av mot framkant.

4. Fjärde hålet är en par 4 på 322 meter. Utslaget på 4:an ligger högt och du blickar ut mot en generös fairway. Till höger vid 118 meter ligger en myr på höger sidan. Men tänk inte så mycket på det utan klipp till med drivern.

5. Femte hålet är ett par 4 på 387 meter från gul tee. Utslaget ligger högt och du ska slå ned mot en sänka. Ett bra utslag tar dig förbi sänkan och ger dig förutsättningarna att nå green på två slag. Det är inget lätt andras slag som väntar, den green du möter ligger upphöjt och har två platåer.

6. Sjätte hålet vänder upp från övningsområdet och är en par 6 på 567 meter. En mäktig vy kommer att möta oss på tee. Höga tallar kantar fairway och framme vi green möts vi av två stora bunkrar som fångar alla dåliga inspel. Detta är banans längsta hål

7. Sjunde hålet är en par 3 på 166 meter. Hålet kallas för "skjutbanan" då den ligger på en nedlagd sådan. Utslaget ligger högt och här gäller det bara att träffa green för att kunna plocka hem en birdie eller ett säkert par.

8. Åttonde hålet är en par 4 på 344 meter. Även här möts vi mäktiga tallar och böljande fairways. Ta av headcovern på drivern och tryck på lite extra...

9. Nionde hålet är en par 4 på 402 meter. Hålet är ett dogleg höger och det gäller att satsa så nära tallen på högersidan som möjligt för att få de extra meter som behövs för att nå green. Vid green möts vi rejäla onduleringar och bunkrar, allt för att skapa dramatik in i det sista.

Banans totala längd från gul tee är 3096 meter och har par 37.

Banararkitekten heter Jöns Larsson och kommer från Skellefteå.

Online just nu

Vi har 15 besökare och inga medlemmar online